Azon szerencsés emberek közé sorolhatom magam, aki képes volt mindig, mindenben meglátni a szépet, illetve a lehetőségeket, hogy miként lehetne valamit, vagy valakit szebbé, érdekesebbé tenni.

A színek imádatát először amatőr „művészként” éltem ki rajzaimban. Már egész kis koromban felfigyeltek kiemelkedő rajzkészségemre, kézügyességemre. Két dolog ragadott magával: a színek és az arcok. Egy időben csak és kizárólag portrékat készítettem. Ámulatba ejtett az emberi arc csodálatos anatómiája, a szem, a tekintet „néma beszédessége”, színe, árnyaltsága. Aztán maradtak a színek és a „háromdimenziós portrékat” az élet és az elégedett vendégkör helyezte a kezem alá.

A sminkelés világába hivatalosan 2010-ben kóstolhattam bele, amikor baráti ösztönzésre elkezdtem az ICON BUDAPEST Professional Makeup School okleveles sminkes tanfolyamát. A mesterség alapjait Fodor Melinda és Ambrus Ildikó sminkmesterek szárnyai alatt tanultam ki. Precizitásuk, emberismeretük és a szakmai iránti elhivatottságuk, a mai napig példa értékű a számomra.

2013-ban kitűnő eredménnyel végeztem a Stage Line Professional Makeup Artist Academy, Beauty & Fashiona Make-up mester kurzusán, ahol a különleges creamy technikát (víz- és páraálló sminktechnika), Gila Olgától, az országosan és nemzetközi szinten is elismert smink- és maszkmestertől tanulhattam meg.

2014-ben Asztalos Krisztinától, a bámulatos orosz aqua technikát sajátíthattam el és alkalmaztam a régióban csaknem elsőként.

2016-ban és 2017-ben Dominique Roberts, Európa – és Világbajnok sminkklasszis masterclass-ain tökéletesítettem tudásomat, az ukrán ceruzatechnika elsajátításával.

2017-ben kitűnő eredménnyel végeztem el Győrben, a Szépség-Kultúra Szakképző Iskola Szépségtanácsadói kurzusát.

Mivel a szakma megköveteli, hogy művelői folyamatosan lépést tartsanak a szépségipar változásaival, folyamatosan képzem magam.

Időközben egyre többen ismerték meg munkáimat, és kerestek meg, már nemcsak sminkkészítéssel, hanem továbbképzéssel, oktatással kapcsolatban is. Érkeztek hozzám tanulók Zalaegerszegről, Szombathelyről, Sopronból, Veszprémből, Ajkáról, Gödöllőről, Budapestről, Debrecenből, Ausztriából és Münchenből is, mely nagyon megtisztelő a számomra!

Közel egy évtizede vagyok a pályán, melyből három éve oktatok. Először a nemzetközileg is elismert, spanyol Stage Line Makeup and Makeup Artist Academy vezető oktatója lettem, majd 2016 év végétől, megkezdtem privát oktatásaimat.

Tanulóimmal rendkívül jó kapcsolatot ápolok, végzésük után is nyomon követem munkásságukat és próbálom őket szaktanácsokkal ellátni.

A város médiájában is rendszeresen jelen vagyok (tévéfelvétel, rádiós interjúk, újságcikkel szépségrovatban való megjelenéssel). Legutóbb az a megtiszteltetés ért, hogy az M1 országos csatorna meghívására Budapesten tarthattam sminkbemutatót, a Család és otthon magazin műsorában.

Mostanra szinte mindennapjaimat kitölti a sminkelés. Sminkszalonomban, a Győr, Ady Endre utca 25. szám alatt található Elite Sminkiskola és Sminkstúdióban folyamatosan képzem a sminkes szakma jövőbeni utánpótlásait. A tanulók, többlépcsős tanfolyamok közül választhatnak, melyek keretében a kezdőtől a profi technikáig, mindent elsajátíthatnak (ukrán pencil, creamy, aqua). A tanfolyamok folyamatosan indulnak, hétköznap és hétvégén egyaránt, kizárólag kis létszámú, legfeljebb 2-3 fős csoportokat oktatok, a maximális hatékonyság végett. Kozmetikusoknak és privát személyeknek egyedi tematikával tartok továbbképzéseket és szaktanácsadásokat.

Oktatás mellett rendszeresen sminkelek esküvőkön, bálokra, nagyobb rendezvényekre, divatbemutatókra, fotózásokra, forgatásokra. Székhelyem Győrben található, de munkám révén rendkívül mobilis vagyok, az ország több szegletében, sőt a környékbeli országokban is dolgoztam már.

Dömösi Zsuzsanna
profi sminkes – sminkes szakoktató
Beauty & Fashion Makeup Master